preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2019.

Autor: Tina Majnarić, 15. 4. 2019.

RAVNA GORA, 15.travnja 2019.

Tekst: Monika Bajt Stepić

U našoj je školi u srijedu, 27. veljače 2019., obilježen Dan ružičastih majica – dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ideja je podići svijest o problemu vršnjačkog nasilja i negativnim posljedicama koje ono može ostaviti na razvoj pojedinca. 

Ove smo godine s obilježavanjem Dana ružičastih majica povezali i ciljeve Građanskog odgoja i obrazovanja – izvannastavne aktivnosti koja se provodi u 5. razredu.

Naša pedagoginja Monika Bajt Stepić i učenici petog razreda u okviru obilježavanja programa, proveli su radionice s učenicima 1. i 2. razreda, 3. i 4. razreda i Područne škole Stara Sušica te polaznicima Podružnice predškolskog odgoja i obrazovanja koja djeluje pri Osnovnoj školi Dr. Branimira Markovića Ravna Gora. Učenici 5. razreda preuzeli su ulogu voditelja radionica pod nazivom „Možemo to riješiti bez sukoba“.

Za učenike od 5. do 7. razreda predavanje je održala djelatnica iz PP Delnice Kristina Lakotić.  Svi učenici aktivno su sudjelovali i naučili kako se nositi s nasiljem u školi te kome se obratiti ako uoče nasilje ili postanu žrtve nasilja.

Cilj nam je potaknuti tolerantno ponašanja, među učenicima razvijati svijest i emocije koje će im pomoći prihvatiti razlike i prilagoditi im se, razumjeti ih i početi cijeniti. Želimo stvoriti ozračje u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno i voljeno.
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

ČASOPIS OK ONLINE

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju