preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

Povodom mjeseca knjige - gošća književnica Zlata Bujan-Kovačević

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 26. 10. 2018.

U petak,  19.10.2018.godine, povodom Mjeseca hrvatske knjige, u našu školu došla je Zlata Bujan-Kovačević.

Književnica nam je predstavila svoju novu knjigu  „Blaščad, pripovijetke iz dvorišta“. Susret s književnicom se dogodio u učionici glazbene kulture, a prisustvovali su  učenici naše škole od 5. do 8. razreda. Predstavili su i neke pripovijetke:  Lana Šepac učenica 6. razreda pročitala je priču „Umišljena mišica“, Filip Mufić  priču „Kako je Tonić postao Tošo“, a učenik Leon Bolf nam se predstavio  pričom „Pametni mišić“. Učenici 7. razreda Vito Margetić, Valentin Kolenc, Dominik Krepenc, Antonio Erjavac i Mateo Pleša su izveli priču „Kaksu se prejk gradile hiše“. Književnica je bila oduševljena nastupima naših učenika.

Zlata Bujan -Kovačević  trenutno živi u Samoboru, a rođena je u malom goranskom mjestu Vratima. Napisala je 6 zbirki pjesama i nekoliko knjiga posvećenih jeziku  te roman Nevenka s Aljaske.  Za roman Hod Fužinom, dobila je nagradu Albatros. Književnica nas je naučila što znači riječ Blaščad, blago (životinje). Sve priče iz te knjige nastale su po istinitim događajima. Također je istraživala svoju povijest  (povijest predaka) i došla je do 11. koljena, a u tu svrhu je kod rođakinje na Aljaski provela mjesec dana. Saznali smo da je radila i kao reporterka na televiziji. Ipak, najviše joj se svidjelo pisanje i u tome se pronalazi.

Napisala : Marta Kovačević, 6.razred
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

ČASOPIS OK ONLINE

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju