preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

IZLAGANJE NAŠIH UČENIKA U HRVATSKOM SABORU

Autor: Unknown , 10. 7. 2017.

Savez društava Naša djeca Hrvatske je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Udrugom gradova organizirao 19. Susret Dječjih foruma Hrvatske u Zagrebu od 02. srpnja do 04. srpnja 2017.g.

Od ukupno 50 Dječjih foruma u Hrvatskoj,  na susretu su sudjelovali predstavnici 12 Dječjih foruma i to iz Banove Jaruge, Bjelovara, Čakovca, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Opatije, Preloga, Ravne Gore, Slatine, Varaždina i Zaboka.

Članovi Dječjeg foruma Društva Naša djeca Ravna Gora: Anika Kauzlarić 6. razred te Anamarija Podobnik i Borna Hajder 7. razred  sudjelovali su na susretu Dječjih foruma u Zagrebu. Njih su vodile i pripremile za izlaganje u Hrvatskom saboru Nataša Možgon Kauzlarić, voditeljica DF i Romana Mance, učiteljica hrvatskog jezika. O aktivnostima i radionicama u kojima su sudjelovali naši učenici pročitajte pod Više

Forumaši su Susret započeli u nedjelju radionicama koje su se kroz tri dana održale u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu. Druženje se nastavilo u ponedjeljak interaktivnom igrom „U potrazi za blagom-tko sve zna dječja prava“ kroz koju su djeca posjetila institucije nadležne za ostvarivanje svojih prava. Tako su posjetili Vladu Republike Hrvatske, Kuću  Europe gdje su se  upoznali  s radom Europske unije, a u Ministarstvu znanosti i obrazovanja su sudjelovali u razgovoru sa savjetnicama za udruge. Posjetili su i Savez društava Naša djeca Hrvatske, gdje im je tajnica Saveza DND Hrvatske, Snježana Krpes, ukratko predstavila 67 godina rada Saveza i kako su nastali Dječji forumi 1991. godine. Šetnja je završila u Uredu pravobraniteljice gdje ih je ugostila dječja pravobraniteljica, gospođa Ivana Milas Klarić, a djeca su joj predstavila svoj rad u Dječjim forumima.

U utorak, 4.07., u Hrvatskom saboru je održana 12. tematska sjednica Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima. Djeca su pred saborskim zastupnicima izlagala predavanja o različitim temama: „Jesu li odrasli uvijek djeci dobar primjer“, „Hrabra djeca za sretnu Hrvatsku“, „Prvi prijatelj“, „Dijete i sigurnost“, „Slobodne aktivnosti djece danas“, „Škola kakvu želimo“, „Sudjelovanje u izradi Strategije o dječjoj participaciji u EU“, „Ne dvoji nego smeće odvoji“, „Skrivanje različitosti“, „Djecu u Slatini su zaboravili?“, „Zdravlje“, „Pravo na zdravu prehranu“. Sjednicu je vodila i moderirala predsjednica Odbora za obitelj, mlade i sport gospođa Nada Turina Đurić, koja je ukazala na važnost Susreta djece sa zastupnicima. Zaključci s ove sjednice na prijedlog i uz obećanje predsjednice Odbora za obitelj, mlade i sport, gospođe Nade Turina Đurić doći će do svih saborskih zastupnika.

Anika, Anamarija i Borna vrlo uspješno su u Hrvatskom saboru predstavili temu „Skrivanje različitosti“ govoreći o školskim uniformama. Ovaj Susret bio je prepun pozitivnih dojmova, druženja  i novih saznanja.

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2017./2018.
Priloženi dokumenti:
2017-18.png

INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju