preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 5., 6. I 7. RAZ.

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 13. 6. 2017.

2.6.2017., TUHELJSKE TOPLICE

Učenici 5., 6. 7. razreda u sklopu terenske nastave posjetili su Tehnički muzej u Zagrebu i Tuheljske Toplice. Prekrasno vrijeme u druženju i smijehu pratilo nas je cijeloga puta. U Tehničkom muzeju uz pratnju vodiča prošli smo sve odjele: Transformacija energije, Prometna sredstva i Rudarstvo, Nafta i odjel Astronautika s planetarijem, Demonstracijski kabinet Nikole Tesle, Osnove poljodjelstva i Vatrogastvo. Stalni postav Muzeja posljednjih je godina obogaćen i drugim sadržajima, poput Aleje skulptura velikana hrvatskog prirodoslovlja i tehnike u parku na otvorenom. Odjeli Osnove poljodjelstva i Rudarstvo - geologija - nafta prošireni su oglednim pčelinjim košnicama (apijarijima) i sobom Zemljomjerstvo - katastarski ured, a odjel Transformacije energije zbirkom modela strojeva nazvanom Toplinska moć vatre. Godine 2006. u potpunosti je obnovljen Demonstracijski kabinet Nikole Tesle.

Poslije ručka nastavili smo put toplica. Tuhelj, kraj s nešto više od dvije tisuće stanovnika, nalazi se u srcu Hrvatskog zagorja, okruženom brežuljcima. U zadnje se vrijeme brzo razvija, prije svega zbog razvoja turizma, koji se temelji na ljekovitoj termalnoj vodi i blatu. Po zasluzi Terma Tuhelj kraj je postao značajna turistička destinacija.

Ostatak dana proveli smo na bazenima.
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2017./2018.
Priloženi dokumenti:
2017-18.png

INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju