2018-11-19 09:01:34

TERENSKA NASTAVA ZA UČENIKE 6., 7. I 8. RAZREDA

14.11.2018., ZAGREB

Tekst: Žaklina Majetić Mufić

Povodom Mjeseca hrvatske knjige naša knjižnica organizira terensku nastavu u Zagrebu. Glavni cilj je posjetiti Interliber, najveću književnu manifestaciju u Hrvatskoj i platformu za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su komadić  slasnog kolača koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posjećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jednako djeca, poslovni ljudi i umirovljenici. Kroz šareni svijet knjiga najmlađe čarobnim štapićem vode sami autori, upoznaju ih s junacima, otkrivaju neke nove svjetove. Upravo iz tog razloga posjetiti Interliber svake godine postaje obaveza, a naši učenici ne posjećuju ga samo dok su u osnovnoj školi, nego mu se vraćaju i kasnije.

Nakon Interlibera obišli smo izložbu glagoljice postavljenoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Učenici su tako produbili svoja znanja o povijesti hrvatskoga jezika, a i sami su se okušali u pisanju glagoljice i izradi glagoljičnih slova 3D laserom.

Za kraj terenske nastave odlučili smo se za odlazak u kino i film Bohemian rhapsody. Kultna grupa Queen, njihov početak i neprocjenjiv doprinos u glazbi i kulturi, ostavili su učenike bez daha. Mi smo uživali u glazbenim trenucima. Uživajte i vi u snimci s LIVE AID-a iz 1985.god.

 


Osnovna škola Dr.Branimira Markovića Ravna Gora