preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

ČETVRTAŠI SUDJELUJU U MEĐUNARODNOM eTWINNING PROJEKTU „A JOURNEY THROUGH THE WATER“

Autor: Tina Majnarić, 23. 12. 2020.

RAVNA GORA, 23.prosinca 2020.

TEKST: Goranka Herljević

Od rujna 2020. g. učenici 4. razreda sudjeluju u eTwinning projektu „A JOURNEY THROUGH THE WATER“ (PUTOVANJE KROZ VODU). Osnivačice projekta su dvije osnovnoškolske učiteljice: Monica Frigerio (Italija) i Lacrimioara Sabareanu (Rumunjska). Projekt je do sada okupio 125 članova, a tema su različite vrste vode u bližoj okolini učenika (more, jezero ili rijeka).

Voditeljice projekta za našu školu su profesorica informatike Goranka Herljević i učiteljica engleskog jezika Andrijana Simčić. Mnogi zadaci već su dodijeljeni nastavnicima i učenicima te su neki od njih i ostvareni.

U rujnu 2020.g., projekt je predstavljen našim učenicima i to u prirodnom okruženju. Naime, posjetili smo potok u šumi odmah iza naše škole, dali ideje za njegovo ime i tajnim glasovanjem glasali za najdraže ime potoka. Tako je naš mali potočić dobio ime: Vodobrkić (autor: Zvonimir Liker). Smislili smo i dvije kratke pjesmice o našem potoku.

U listopadu 2020.g., po drugi puta smo posjetili našeg Vodobrkića. Promatrali smo promjene koje se u jesen događaju u prirodi oko našeg potoka i svaki je učenik snimio jednu njegovu fotografiju. Također smo dobili i motivaciju za slijedeću projektnu aktivnost pod nazivom VODA U LIKOVNOJ UMJETNOSTI gdje su učenici trebali naslikati jedno jezero ili rijeku u Gorskom kotaru.

U studenom / prosincu 2020. g., učenici su uz pomoć učiteljice Andrijane naslikali svoje slike, a uz pomoć učiteljice Goranke su ih fotografirali te ih prenijeli u zajedničku projektnu virtualnu izložbu putem digitalnog alata eMAZE. Virtualnu izložbu možete pogledati klikom na sljedeću poveznicu:
https://www.emaze.com/@AOWWOFFLQ/project-a-journey-through-water

U prosincu 2020.g., učiteljica 1. razreda Gordana Podobnik bila je naša gošća u učionici 4. razreda. Razlog je što je prije 17 godina napisala slikovnicu o vodi pod nazivom "Gorski potok Klok". Slikovnicu smo pronašli u našoj školskoj knjižnici i jako nam se svidjela. Željeli smo saznati više o tome kako je učiteljica Gordana došla na ideju da napiše ovu slikovnicu i koliko joj je vremena trebalo za nju, pa smo je pozvali u našu učionicu gdje je je najprije pročitala, a zatim i odgovorila na brojna pitanja učenika. Zahvalni smo i sretni što je autorica ove prekrasne slikovnice baš učiteljica iz naše škole.

U ovom mjesecu također smo realizirali i projektnu aktivnost VODA U GLAZBI unutar koje su učenici naučili pjevati pjesmu ''Zeko i potočić'' te nacrtali jedan motiv iz pjesme. Njihovu izvedbu pjesme te crt1eže možete pogledati putem poveznice koja vodi do naše zajedničke digitalne projektne e-knjige:
https://www.ourboox.com/books/etwinningnewsgmail-com/

Veselimo se 2. polugodištu i novim zadacima u okviru projekta




Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
e dnevnik

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

ODABIR UDŽBENIKA
Esigurnost-anketa
Priloženi dokumenti:
Sigurnost na internetu 2017.pptx

virtualna knjižnica

katalog knjižnice

školska natjecanja
e lektire

informacije o školi
Priloženi dokumenti:
LETAK, DR. STR..pub 2019. (1).pub

WEB 2.0 ALATI

Priloženi dokumenti:
WEB 2.0 alati.docx

školski zbor Brezice

Europska unija

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju