preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

Bajkaonica

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 19. 11. 2018.

16.11.2018., Ravna Gora

Tekst: Tina Majnarić

Naša je škola prošloga petka bila domaćin manifestacije Bajkaonica u organizaciji društva Naša djeca. Društvo Naša djeca Ravna Gora priključilo se projektu društvene odgovornosti tvrtke Beiersdorf Hrvatska kojim se pruža podrška obiteljima pomažući djeci i odraslima u ostvarenju njihovih punih potencijala. Kroz Bajkaonicu se tako stvaraju nove priče, čitaju već poznate bajke, razvijaju tehnike i vještine slušanja,  pripovijedanja, maštovitosti i kreativnosti. Prije samog početka pripovijedanja bajki, uzbuđenu djecu i goste u publici pozdravile su ravnateljica škole Nataša Možgon Kauzlarić, tajnica društva Naša djeca Snježana Krpez te predsjednica društva Naša djeca Ravna Gora Dragica Glad Dožaić. Nakon njihovih pozdravnih govora, u dvoranu je ušao ambasador Niveina projekta glumac i umjetnik Zijah Sokolović pa je Bajkaonica mogla započeti. Učenicima od 1.-8. razreda ispričao je jednu priču i jednu bajku. Priča koju su djeca slušala bila je ona pobjednička ovogodišnje Bajkaonice čiji su autori djeca iz Svetog Križa Začretja, a naziv joj je Nesipričane priče…kojima nema kraja. Nakon te priče, Zijah je ispričao i bajku Ružno pače, a publika je njegove interpretacije slušala i gledala s oduševljenjem.

No ovo nije bio prvi put da se u našoj školi održala Bajkaonica. Dragica Glad Dožaić je, kao educirana pripovjedačica Bajkaonice, u listopadu ove godine našim vrtićancima ispričala nekoliko priča. Djeca vole da im se priča i pripovijeda, pa već  i sada sljedeću Bajkaonicu čekaju s nestrpljenjem.

Više fotografija pogledajte klikom na Više

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

ODABRANI UDŽBENICI 19./20.

Priloženi su odabrani udžbenici i radni materijali za nastavnu godinu 2019./2020 koji će biti u uporabi u 1., 5. i 7. razredu (KEM,BIO,FIZ) u koje se uvode novi predmetni kurikulumi doneseni u siječnju 2019.

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ŠKOLSKA NATJECANJA
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

ČASOPIS OK ONLINE

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju