preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

TERENSKA NASTAVA ZA UČENIKE 6., 7. I 8. RAZREDA

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 19. 11. 2018.

14.11.2018., ZAGREB

Tekst: Žaklina Majetić Mufić

Povodom Mjeseca hrvatske knjige naša knjižnica organizira terensku nastavu u Zagrebu. Glavni cilj je posjetiti Interliber, najveću književnu manifestaciju u Hrvatskoj i platformu za promociju knjiga, pisaca, čitanja, znanosti i znanja koja okuplja najznačajnije nakladnike i knjižare. Brojni naslovi svjetski poznatih bestselera i književne spisateljske zvijezde samo su komadić  slasnog kolača koji se nudi na najboljem književnom sajmu u okruženju, a rado ga posjećuju i svoj interes i zadovoljstvo na njemu pronalaze jednako djeca, poslovni ljudi i umirovljenici. Kroz šareni svijet knjiga najmlađe čarobnim štapićem vode sami autori, upoznaju ih s junacima, otkrivaju neke nove svjetove. Upravo iz tog razloga posjetiti Interliber svake godine postaje obaveza, a naši učenici ne posjećuju ga samo dok su u osnovnoj školi, nego mu se vraćaju i kasnije.

Nakon Interlibera obišli smo izložbu glagoljice postavljenoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Učenici su tako produbili svoja znanja o povijesti hrvatskoga jezika, a i sami su se okušali u pisanju glagoljice i izradi glagoljičnih slova 3D laserom.

Za kraj terenske nastave odlučili smo se za odlazak u kino i film Bohemian rhapsody. Kultna grupa Queen, njihov početak i neprocjenjiv doprinos u glazbi i kulturi, ostavili su učenike bez daha. Mi smo uživali u glazbenim trenucima. Uživajte i vi u snimci s LIVE AID-a iz 1985.god.

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

ODABRANI UDŽBENICI 19./20.

Priloženi su odabrani udžbenici i radni materijali za nastavnu godinu 2019./2020 koji će biti u uporabi u 1., 5. i 7. razredu (KEM,BIO,FIZ) u koje se uvode novi predmetni kurikulumi doneseni u siječnju 2019.

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ŠKOLSKA NATJECANJA
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

ČASOPIS OK ONLINE

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju