preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

ČITANJE ZAISTA NE POZNAJE GRANICE

Autor: Unknown , 23. 5. 2018.

KOPAR, 23.5.2018. 

Tekst: Ivana Ćurić

Već treću godinu u našoj se školi provodi hvalevrijedan projekt Čitanje ne poznaje granice ili na slovenskom jeziku Branje ne pozna meja. Riječ je o suradnji slovenskih i hrvatskih knjižnica koje čitaju autore susjednih zemalja - u Sloveniji se čitaju hrvatski autori, a u Hrvatskoj slovenski. Pod vodstvom knjižničarke Žakline Majetić Mufić i uz pomoć knjižničarke Ivane Ćurić, ove su godine u projekt bili uključeni učenici trećih razreda s učiteljicom Snježanom Sveticki koji su čitali Kekec iznad samotnog ponora Josipa Vandota te učenici sedmih razreda s učiteljicom Anom Majnarić Radošević koji su čitali knjigu Dese Muck Totalno ozbiljno savršeni - bonton za tinejdžere. Osim čitanja, učenici su izradili i poklone tematski vezane upravo uz knjige koje su čitali, a njime su razveselili naše prijatelje iz OŠ Antona Ukmarja iz Kopra koja nam je škola partner u projektu. Učenici su uživali u zajedničkom čitanju knjiga, ali posebno ih je veselio odlazak u Kopar. 

Kako je neša škola prošle godine naša škola bila domaćin završnog susreta sa školom partnerom iz Kopra, ove su godine upravo oni, na čelu s voditeljicom projekta Matejom Kokošar organizirali druženje za pamćenje. Nakon dvosatnog ugodnog putovanja u Kopru nas je dočekao sunce, osmjesi i gostoprimstvo kako se pamti! Naši su domaćini bili iznimno ljubazni i odlučni u namjeri da nam gostovanje kod njih ostane u predivnom sjećanju u čemu su i uspjeli. Lijepa škola, predivni pokloni i ukusan ručak bili su nezaboravni, ali posebno nas je oduševila poruka slovenskog predsjenika koja je zahvaljujući jednom od učenika koparske škole bila upućena direktno nama! Nakon posjeta školi, uslijedila je i šetnja Izolom okupanom suncem. Predivno prijateljstvo i ugodno druženje nastavit će se i iduće godine kada ćemo ponovno mi biti domaćini. Hvala našim domaćinima, veselimo se novom druženju!
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2018./2019.
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju