preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

TKO SE BOJI VODE JOŠ?

Autor: Unknown , 20. 4. 2018.

12.4.2018., RAVNA GORA

Tekst: Nataša Možgon Kauzlarić

Započela je edukacija putem radionica za učenike IV. razreda 8 goranskih osnovnih škola na temu „Kodovi sigurnosti na vodi“ ili „Tko se boji vode još“ Spasilačke službe Hrvatskog Crvenog križa.

Edukacija učenika održala se   12.4.2018.  u Osnovnoj školi  Dr. Branimira Markovića Ravna Gora.

Organizator je Gradsko društvo Crvenog križa Delnice u suradnji s Društvom Crvenog križa Primorsko – goranske županije. Pokrovitelj je Hrvatski Crveni križ –  Služba spašavanja. Voditelj radionica je Andrej Arbanas, član Spasilačke službe Crvenog križa Primorsko – goranske županije.

Učenici su se putem videoprojekcije upoznali sa opasnostima tijekom kupanja, odnosno o tome kako se trebaju ponašati na vodi, primjerice da ne plivaju najmanje jedan sat nakon obroka, da ne ulaze vrući u vodu, da ne skaču u vodu nepoznate dubine, da nikad ne plivaju sami, da plivaju u blizini spasilaca i stekli osnovna znanja o Službi spašavanja i što radi spasilac, kako ga prepoznati na plaži te s kojom opremom raspolaže. Dio opreme učenici su mogli vidjeti i isprobati njihovo korištenje tijekom radionioce.

Također, prikazuju im se u videoprojekciji primjeri, ako se uoči nekoga u vodi u nevolji, da odmah zatraže pomoć, a ako se njima dogodi nevolja da ostanu smireni, da plutaju na leđima i mašu jednom rukom za pomoć.

Radionice su povezane s ponašanjem u slatkim vodama kojima obiluje Gorski kotar, a građani i djeca često tijekom ljeta odlaze na kupališta (Fužinarsko i Lokvarsko jezero te rijeka Kupa).

Učenici naše škole vrlo pozorno su pratili predavanje i aktivno sudjelovali.
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2018./2019.
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju