preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

PROMOCIJA ZBORNIKA ZELENE STAZE

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 11. 10. 2017.

7. 10. 2017., RAVNA GORA

Tekst: Romana Mace

U prostorijama naše škole održana je promocija haiku zbornika „Zelene staze“ u izdanju udruge „Goranski koraci“ iz Delnica i susret haiku pjesnika koji su sudjelovali na natječaju. Ovogodišnje teme bile su livada i breza. Na natječaj je prispjelo 1126 radova od 363 autora. Od ukupnog broja autora 255 su učenici koji su kroz zadane teme progovorili u 511 radova, a dolaze iz 39 osnovnih škola naše domovine. Radove je ocijenila komisija u sastavu Slavica Grgurić Pajnić, predsjednica udruge „Goranski koraci“ Delnice, Zlata Bogović, haiku pjesnikinja iz Varaždina, Božica Pleše, prof. OŠ I.G.Kovačića, Delnice i Romana Mance, prof. OŠ dr. Branimira Markovića, Ravna Gora.

U svom osvrtu na haiku natječaj, prof. Božica Pleše zapisala je: „Ljepota haiku poezije je u istinitosti, neposrednosti i posebno u tome što je nešto već otprije poznato doživljeno na nov način – čišće, snažnije, dublje. Haiku se ne traži, ne stvara za stolom i ne izmišlja. Haiku se doživljava, skromno i jednostavno, a onda se može ili ne mora zabilježiti. Haiku je poezija sadašnjosti, trenutka, „ovdje i sada“, ne trpi rimu, kićenost, lirski subjekt, ljubav kao temu. “

Vođeno pravilima haiku poezije, stručno je povjerenstvo bodovalo radove i izdvojilo najbolje kojima su dodijeljene nagrade i pohvalnice iz područja literarnih i likovnih radova u obje kategorije.

Prisutne haiku pjesnike pjesmom je pozdravio naš zbor Brezice, obratili su im se načelnik Ravne Gore, Mišel Šćuka, ravnateljica OŠ dr. B. Markovića, Nataša Možgon Kauzlarić i predsjednica udruge „Goranski koraci“ Slavica Pajnić Grgurić.

Pohvalnicu za svoj haiku rad u kategoriji livade dobio je i Karlo Grgurić, učenik 6. razreda naše škole te njegova mentorica, učiteljica Gordana Podobnik.

Druženje haiku pjesnika nastavljeno je na Staroj Sušici te obilasku poučne staze „Plodova gorja“.
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2018./2019.
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju