preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

KLASIČNA GLAZBA I U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Žaklina Majetić Mufić, 11. 9. 2017.

Tekst: Žaklina Majetić Mufić

RAVNA GORA, 8.rujna 2017.

Posjetila nas je naša poznata pijanistica Nada Majnarić. Na njenu inicijativu u Ravnoj Gori se svake godine održava Festival komorne glazbe. Ove godine festival se održavao po 14. put s pet izvrsnih koncerata. Na festivalu su nastupili brojni umjetnici tijekom svih godina održavanja festivala, a ove godine predstavili su nam se Anđelko Krpan, Kvartet Sebastian, Hrvoje Štimac, Marta Beljan, Tomislav Poljančić i mnogi drugi.

Svake godine, Nada ljubav prema glazbi dijeli s učenicima naše škole i u prostoru glazbene kulture održi koncert. Ove godine su s njom došli violinist Anđelko Krpan i trubač Tomislav Poljančić. Na taj način kod učenika se razvija senzibilitet za tu vrstu glazbe, glazbe koja bez obzira na nova vremena ostaje, traje, glazba koja je, kako sama Nada kaže, biser umjetnosti. Svake godine naši učenici redovito posjećuju Festival i jedni su od najbrojnije i najsenzibilnije publike, a koliko je sam Festival utjecao na nove generacije dokazuju mladi umjetnici našeg kraja koji su nakon osnovnoškolskog obrazovanja nastavili baviti se glazbom amaterski ili profesionalno.

 
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2018./2019.
INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju