preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

ČITANJE NE POZNAJE GRANICE I KNJIŽEVNI SUSRET S MAJOM BRAJKO-LIVAKOVIĆ

Autor: Unknown , 1. 6. 2017.

Ravna Gora, 26. 5. 2017.

Međunarodni projekt Čitanje ne poznaje granice/Branje ne pozna meja nastavili smo provoditi i ove školske godine. Projekt se provodi u hrvatskim i slovenskim školskim knjižnicama na način da učenici u hrvatskim školama čitaju prijevode slovenskih autora, a učenici u slovenskim školama čitaju prijevode hrvatskih autora. Cilj projekta je promocija čitanja, čitalačkih navika i vještina i razvijanje različitih oblika pismenosti. U našoj školi su u projekt bili uključeni učenici 4. razreda s učiteljicom Natašom Lakotić, čitali su knjigu Jane Bauer Sttrašna vila u Groznoj šumi, i učenici 8. razreda s razrednicom i knjižničarkom Žaklinom Majetić Mufić koji su čitali knjigu Sama kod kuće autorice Dese Muck. Učenici iz OŠ Antona Ukmarja Kopar čitali su knjige Zvonimira Baloga Ja, magarac, Jože Horvata Waitapu te Maje Brajko-Livaković Nemoj reći nikome. 

Završnica projekta održala se 26. svibnja u našoj školi i našem mjestu kada nam je u posjet stiglo 28 učenika i 3 učiteljice iz Kopra. Na početku programa svim sudionicima projekta obratila se  ravnateljica škole Nataša Možgon Kauzlarić te rekla nekoliko zanimljivosti o našoj školi i samoj Ravnoj Gori. Nakon toga, obratila nam se Žaklina Majetić Mufić, koordinatorica projekta. Školski pjevački zbor Brezice predstavio se pjesmom Branimir Marković, a skupina učenika naše škole izvela je prvi dio scenske igre Škola je škola. 

Budući da su gosti iz Slovenije čitali knjigu autorice Maje Brajko-Livaković, za ovu prigodu smo organizirali i književni susret s književnicom. Književnica nam je također tog dana stigla u posjet te predstavila svoja djela. Maja Brajko-Livaković u svojim djelima progovora o aktualnim problemima mladih, ovisnostima, obiteljskim odnosima, prijateljstvu, ljubavi, odgovornostima za vlastite postupke. Na književnom susretu autorica je s mladima razgovarala o svim tim problemima te ih podsjetila na prave životne vrijednosti.

Nakon programa u školi, druženje s gostima iz Slovenije se nastavilo šetnjom po okolici škole te u Leskovoj Dragi gdje su se učenici naše i slovenske škole družili, natjecali u raznim sportskim igrama (potezanje konopa, skakanje u vrećama, nogomet...) te zajedno proveli vrijeme u prirodi. 

Veseli nas što smo dan proveli u zajedničkom druženju i što se projekt nastavlja i sljedeće godine!

 
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

e dnevnik

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

virtualna knjižnica

katalog knjižnice

školska natjecanja

e lektire

informacije o školi
Priloženi dokumenti:
LETAK, DR. STR..pub 2019. (1).pub

školski zbor Brezice

Europska unija

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju