preskoči na sadržaj

Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora

 > Naslovnica
VIJESTI

DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Autor: Unknown , 23. 2. 2017.

U našoj je školi u četvrtak, 23. veljače 2017., obilježen Dan ružičastih majica – dan protiv vršnjačkog nasilja. Ideja je podići svijest o problemu vršnjačkog nasilja i negativnim posljedicama koje ono može ostaviti na razvoj pojedinca. 

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega riješeno je sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke zbog koje je u školu nosio ružičastu majicu. Ružičaste majice, koje su solidarno nosili i njegovi kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative i kasnije međunarodno priznate obljetnice.

Naša pedagoginja Monika Bajt Stepić u okviru obilježavanja programa provela je niz aktivnosti s učenicima razredne nastave, polaznicima podružnice predškolskog odgoja te s učenicima predmetne nastave. Za učenike od 5. do 8. razreda predavanje je održala djelatnica iz PP Delnice Monika Fak.  Svi učenici aktivno su sudjelovali i naučili kako se nositi s nasiljem u školi te kome se obratiti ako uoče nasilje ili postanu žrtve nasilja. Plakat s temom Dana ružičastih majica izložen u holu škole izradila je Paola Pleše Svetličić, učenica 5. razreda.

Cilj nam je potaknuti tolerantno ponašanja, među učenicima razvijat svijest i emocije koje će im pomoći prihvatiti razlike i prilagoditi im se, razumjeti ih i početi cijeniti. Želimo stvoriti ozračje u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno i voljeno.

Slike s Dana ružičastih majica pogledajte u Fotogaleriji
E DNEVNIK

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

VREMENIK PISANIH PROVJERA
ODGODE ISPITA
KALENDAR ŠKOLE 2017./2018.
Priloženi dokumenti:
2017-18.png

INFORMACIJE O ŠKOLI
Priloženi dokumenti:
LETAK.pub

PROJEKTI
DABAR 2017.

ŠKOLSKI ZBOR BREZICE

VELIKI ODMOR

portal za osnovnoškolce kojeg sami stvaraju

EUROPSKA UNIJA

Nauči sve o EU kroz zabavu i igre

ZNANJE

                 

   

PORTAL ZA MLADE

 

ZA NAJMLAĐE

    

POMOĆI ĆE NAM

     

MEDIJSKI PORTALI

    

Anketa
Mislite li da je dobro to što više nema zaključivanja ocjena na kraju prvog polugodišta?
CMS za škole logo
Osnovna škola Dr. Branimira Markovića Ravna Gora / Ivana Mažuranića 22, HR-51314 Ravna Gora / os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr / ured@os-bmarkovica-ravna-gora.skole.hr
preskoči na navigaciju