preskoči na sadržaj
VIJESTI

SRETNO U MIROVINI

Ova školska godina bila je posljednja za našu kuharicu, "tetu" Vlastu. U zasluženu mirovinu, "teta" Vlasta odlazi nakon skoro tri desetljeća rada u našoj školi. 

Želimo joj puno sreće u mirovini, zdravlja, ljubavi, mira i manje kuhanja :)

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 28. 7. 2022. 08:47

ZAVRŠNA SVEČANOST OSMAŠA

RAVNA GORA, 21. lipnja 2022.

Pozdravili smo se s još jednom generacijom osmaša i poželili im puno uspjeha u daljnjem školovanju. Osmaši su za kraj pripremili prigodni program za sve djelatnike i učenike škole. Učenica Dora Dlab (8.r.) nagrađena je za odličan uspjeh od 1. do 8. razreda, a učenica Nika Jurčević (7.r.) za sportske uspjehe. Učenicama je uručena prigodna nagrada, a nagrađene su i od strane Općine. 

Sretno, dragi osmaši!

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 28. 7. 2022. 08:41

SURADNJA S MJESNIM ODBOROM STARA SUŠICA

STARA SUŠICA
Tekst: Dragica Glad Dožaić
 
U Područnoj školi Stara Sušica održano je druženje s Mjesnim odborom Stara Sušica, roditeljima i učenicima, a sve zbog jednog divnog događaja koji jako puno znači cijeloj školi. Bivši Mjesni odbor Stara Sušica na čelu s gospodinom Draženom Kalčićem donirao je područnoj školi postavljanje projektora na zid kako bi se olakšao rad učiteljicama koje rade u našoj maloj školici, ali kako bi i učenicima bilo lakše praćenje nastave. Ravnateljica škole Nataša Možgon Kauzlarić zahvalila je cijelom Mjesnom odboru na zaista predivnoj gesti. Razmijenili su se pokloni u znak zahvalnosti. Učiteljica Dragica Glad Dožaić je također zahvalila na donaciji i pripremila program koristeći navedenu tehnologiju čime je razveselila sve prisutne.  Hvala još jednom Mjesnom odboru što misle na nas i naše najmlađe.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 28. 7. 2022. 08:35

ZAVRŠETAK ERASMUS+ PROJEKTA MUSIC TO ALL

Tekst: Žaklina Majetić Mufić

"Svemu lijepom jednom dođe kraj!"

Ova uzrečica u pravom smislu riječi opisuje sve što smo doživjeli, vidjeli i naučili u projektu koji je započeo 2019. godine. Za našu školu to je bio prvi Erasmus+ projekt prepun iznenađenja, neizvjesnosti, nepoznanica... U projektu je sudjelovalo 6 zemalja: Španjolska, Poljska, Rumunjska, Litva, Turska i mi. U ove tri godine postali smo pravi prijatelji, a svaki susret bio je posebna avantura koju ćemo pamtiti cijeli život. Prebrodili smo koronu koja je zaustavila cijeli svijet, ali ne i naš projekt. Radili smo, svatko u svojoj školi, sa svojim učenicima i pripremali se za susrete kada epidemiološke mjere to dopuste. Nakon korone novi strah - rat. Ni to nas nije spriječilo da glazbom prenesemo poruku mira cijelom svijetu. 

Projekt Music to all povezao nas je u jednu lijepu priču. Glazbom smo upoznavali kulturu, običaje, pjesme, ritmove, plesove i veoma glasno poručili - ALL WE NEED IS PEACE!

U sklopu projekta nastala je e-knjiga. Iako na njene stranice nismo mogli prenijeti osjećaje i sve što smo doživjeli nadamo se da ćete uživati listajući njene stranice.

Ponosni smo što smo bili dio ove nezaboravne priče!

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 13. 7. 2022. 21:42

BREZICE ODUŠEVILE NA 17. PANFESTU

RAVNA GORA, 19. lipnja 2022.

Tekst: Žaklina Majetić Mufić

Školski zbor Brezice nastupio je na tradicionalnom koncertu PanFest u organizaciji MPZ-a Gimpl. Brezice su izvele nekoliko pjesama sa svog repertoara i oduševile goste i publiku. Zbor se predstavio pjesmama: Branimir Marković, Mi smo taj svijet, Pak sem doma, Sama, Dodi Li i Shallow. Za kraj koncerta Brezice su nastupile sa svim izvođačima izvevši pjesmu Moja domovina. 

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 13. 7. 2022. 21:12

“Pjesmarica” je velikim koncertom ponovno oduševila Riječane

Tekst: preuzeto s portala Extravagant
 
Na Grobničkoj rivi održan je veliki koncert povodom predstavljanja drugog dijela jedinstvenog projekta “pjesmaRica”.PjesmaRIca2 je nastavak uspješnog projekta PjesmaRIca – zborovi Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop rock klasika koji je realiziran tijekom prošle godine i rezultirao je izvrsnim nosačem zvuka u izdanju kuće Dallas records.Na nosaču zvuka PjesmaRIca nalazi se 13 pjesama, nosač zvuka može se kupiti u Dallas recordsu.Nastavak projekta okupio je čak 17 škola iz cijele Hrvatske – priključila se i OŠ Mitnica iz Vukovara s obradom pjesme “Svijet za nas” grupe Laufer. Vukovarci i OŠ SE Dolac nažalost nisu mogli sudjelovati na koncertu no preostalih 15 škola je predstavilo svoje obrade riječkih autora.
Na pozornicu je izašlo oko 250 talentiranih pjevača koji su nastupili uz pratnju muzičara Darka Terlevića, koji je ujedno i glazbeni producent i aranžer svih pjesama na albumu, Doriana Cuculića i Dina Šimonovića. Prateće vokale pjevale su djevojke Lina Banić, Leda Turato i Laura Valenčić iz Kreativno – edukativnog centra “Glazbeni vrtuljak” čija je mentorica Ana Matušan. Koncert je ostvaren uz većinsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te dijelom Grada Rijeke, Odjela za kulturu grada Rijeke i Primorsko – goranske županije. Koncert se odvio u organizaciji KEC “Glazbeni vrtuljak” pod vodstvom Suzane Matušan i Udruge za glazbeno – scensko stvaralaštvo “Arij” pod vodstvom Ane Latin. Idejni začetnik i voditelj projekta je Jelena Fabijan, učiteljica razredne nastave u OŠ Zamet Rijeka.

PJESME S KONCERTA uz pokoju zanimljivost:

1. OŠ Zamet (mentorica Jelena Fabijan) Fiume/ Denis Kraljević

Denis Kraljević nakon izdavanja jednog albuma više se nije aktivno bavio glazbom, dao nam je dozvolu da djelomično prilagodimo njegov tekst te s veseljem dozvolio obradu njegove pjesme djeci, Zamećanke drugi puta na PjesmaRIci – prvi puta s obradom kultne himne „Ajmo Rijeka“.

2. Osnovna škola Trsat Rijeka (mentorica Maja Bolić) Eni/Grad

Škola koja se posljednje uključila, te je ovom studijskom pjesmom završilo snimanje albuma PjesmaRIca2.

3. OŠ Kantrida (mentorice Ana Žauhar i Natalija Brusić – Botić) S dlana Boga pala si/ Urban & En Face

Odabrali su pjesmu najpoznatijeg glazbenika s Kantride, Sandra Bastiančića, te na taj način „odaju počast“, dio aranžmana osmislila je uz Darka i Natalija Brusić – Botić, riječka glazbenica i bivša članica Putokaza.

4. OŠ Pećine (mentor Igor Vlajnić) Mačka/Fit

OŠ Pećine izabrala je pjesmu Davora Lukasa Baje iz grupe Fit te na taj način podržala tatu svojih učenika Eme i Svena Lukasa. Sjajnu koreografiju na koncertu osmislila je uz prof. Vlajnića i učiteljica OŠ Pećine, Nikolina Tomljanović iz grupe ENI.

5. OŠ Gornja Vežica (mentorica Sanja Šantek) Kao mi/Boris Štok

Prvi put na PjesmaRIci imamo obradu riječkog priznatog glazbenika Borisa Štoka, bivšeg člana grupe Quasarr, muzičari na koncertu ujedno su i članovi pratećeg benda Borisa Štoka.

6. OŠ Sveti Matej Viškovo (mentorica Vesna Martić) Sami/Tha B Inside

Učenici s Viškova sami su izabrali i prepoznali ovu pjesmu legendarnog benda Tha B Inside čiji je član i osnivatelj glazbeni producent PjesmaRIce Darko Terlević.

7. OŠ Podmurvice (mentorica Danijela Vuk) Mala šarena kutija/Metrobolik

Nakon uspješne obrade pjesme „Kada noć padne na grad“ grupe Metrobolik na prvom nosaču zvuka, Metrobolik je zasluženo opet dobio svoje mjesto na nastavku, u sjećanje na Robija Paulića.

8. OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija (mentorica Marina Dadić) Moji koraki/Šajeta

Nisu Lovranci, ali Opatijci pjevaju svog kantautora Dražena Turinu Šajetu u jednoj od njegovih najljepših pjesama.

9. OŠ Kostrena (mentorica Nataša Tonković) Sve se mijenja/En Face

Aranžman za ovu pjesmu uz Darka Terlevića potpisuje njihova profesorica Nataša Tonković, talentirana riječka glazbenica koja je svoju glazbenu karijeru izgradila u Putokazima, Riversicama, Elementalu te kao pratnja Elvisu Staniću i brojnim drugim glazbenicima.

10. OŠ Eugen Kumičić (mentorica Suzana Matušan) Rijeka snova/Neno Belan

Suzana Matušan voditeljica je Kreativno – edukativnog centra „Glazbeni vrtuljak“ te jedan od organizatora koncerta, također prvi puta obrada Nene Belana, Eugenijalci drugi puta na PjesmaRIci, prvi puta su obradili Kolačiće Marine Perazić.

11. OŠ Dr. Branimir Marković Ravna Gora (mentorica Žaklina Majetić Mufić) Sama/Cacadou Look

25 učenika iz Ravne Gore, jedan od najbrojnijih zborova koji nastupa na brojnim natjecanjima i ostvaruje zapažene rezultate zahvaljujući trudu i radu njihove mentorice koja je glazbeno „oživila“ cijeli njihov kraj.

12. OŠ Fran Franković (mentorica Anita Stupac Butorac) Oaza snova/D&D

Drugi najbrojniji zbor, sastavljen od četvrtaša i petaša, 36 učenika koji su na dan koncerta cijeli dan bili na terenskoj nastavi i ranije se vraćali radi sudjelovanja na ovom koncertu.

13. Združeni zbor PRHG & GAM (mentorica Helga Dukarić – Dangubić) Sve što nas čini takvima/Mandrili

Jedini srednjoškolski zbor, prva obrada Mandrila na oduševljenje njihovih članova benda, „ozbijljnija i progresivnija“ obrada, učesnici PjesmaRIce sa pjesmom „Profesor Jakov“, nastupali s Letom3.

14. OŠ Viktora Cara Emina Lovran (mentorica Natalija Banov) Ima li nešto/ Grad

Drugi puta na PjesmaRIci, prvi put pjevali Kao pjesma, najbrojniji zbor od 45 članova, njihova voditeljica Natalija Banov voditelj je Županijskog stručnog vijeća učitelja glazbene kulture te je nedavno proslavila 30. obljetnicu pedagoškog i stvaralačkog rada kao voditelj dječjih zborova i autor dječje glazbe.

15. OŠ Dr. Andrija Mohorovičić Matulji (mentorica Ivana Herman) Moj grad/RiVal

Drugi put na PjesmaRIci, prvi put obradii Lauferovu Moju vodu te osvojili titulu najbolje obrade u regiji portala Hihgwaystar Magazine, autori originalne pjesme Moj grad su Vlado Simčić Vava i Darko Terlević.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 13. 7. 2022. 20:57

SRETAN ROĐENDAN PRIJATELJIMA IZ VODNJANA

VODNJAN, 17.6. 2022.

Tekst: Katja Kauzlarić, 6. raz. 

Dan škole je posebno svečani dan za svaku školu. Naši prijatelji iz Vodnjana, s kojima smo više od 30 godina pobratimljeni, pozvali su nas da svojim nastupom uveličamo njihov Dan škole. Leo Katić, Ivan Podobnik, Nika Kolenc, Dora Ožanić, Ema Mufić, Dorotea Stepić i ja predstavljali smo našu školu. Zadnje dvije godine nismo išli zbog korone. Ove godine pozvali su nas kako bi izveli neke naše pjesme uz njihov dan. Izveli smo pjesmu „Sama“ od Cacadu Look s projekta Pjesmarica. Svi zajedno smo pjevali  te smo Ema,Nika, Dorotea i ja plesale sa solisticom Dorom i Emom koje su pjevale uz pjesmu „Pak sem doma“ koju smo izveli na Festivalu Kajkavske popevke u Krapini. S nama je bila naša voditeljica zbora, učiteljica Žaklina Majetić Mufić te pedagoginja Monika Bajt Stepić i ravnateljica Nataša Možgon Kauzlarić. U Vodnjan nas je vozio školskim  kombijem naš domar Nedeljko Bajt.

Lijepo su nas ugostili, a hrana je bila preukusna.  Nakon svečanosti i svih nastupa podijelili smo poklone. Bili su svi vrlo ugodni i dragi prema nama. Imali smo i malo slobodnog vremena izvan škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 13. 7. 2022. 20:39

SURADNJA S OSNOVNOM ŠKOLOM NIKOLA TESLA IZ ZAGREBA

Tekst: Nataša Možgon Kauzlarić

U sklopu Erasmus projekta surađujemo s OŠ Nikola Tesla u Zagrebu.

Njihova škola Istraživala je STEM te su napravili e priručnik sa zanimljivostima iz područja STEM-a. Mi smo također proučavali STEM i bavimo se time pa je to zanimljiva i korisna poveznica dviju škola.
Pogledajte u prilogu što nam nudi OŠ Nikola Tesla iz Zagreba.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 13. 7. 2022. 20:35

MOBILNOST U POLJSKOJ - ERASMUS+ PROJEKT MUSIC TO ALL

POLJSKA, 29.5. - 4.6.2022.

Tekst: Dragica Glad Dožaić

U sklopu Erasmus+ projekta Music to all u koji je uključena i naša škola, učenici 5. razreda Irena Čadež, Dora Ožanić, Matija Ružić, Lukas Dožaić i Neva Margitić zajedno s učiteljicama Žaklinom Majetić Mufić, Martinom Majetić te Dragicom Glad Dožaić boravili su u Poljskoj od 29. 5 do 4. 6.2022. godine. U ovom međunarodnom projektu sudjeluju još i prijatelji iz Španjolske, Turske, Litve i Rumunjske. Domaćini iz Poljske zaista su se potrudili da nam boravak kod njih bude besprijekoran. Organizacija je bila vrhunska, posjetili smo mnogo predivnih lokacija, naučili o različitim kulturama te zajednički stvarali prekrasne nezaboravljive trenutke. Posjetili smo Gradsku vijećnicu grada Piaseczno gdje su nas ugostili i upoznali s gradom koji ima veliku kulturnu i tradicijsku vrijednost. Grad koji jako puno ulaže u obrazovanje i djecu. Posjetili smo i glavni grad Varšavu te njegove znamenitosti: Palaču Wilanów, Palača kulture i znanosti, Stari Grad i Parlament Republike Poljske.

Posebno nas se dojmio Muzej Fryderyka Chopina te Da Vincijeva izložba gdje smo se još jednom mogli uvjeriti koliko su ti ljudi bili posebni te koja su čuda stvarali. Neprocjenjivo.

Posebno nas je dirnuo Centar poljskog folklora Mazowsze gdje smo mogli doživjeti i vidjeti kako to izgleda iza kulisa, gdje se plesači presvlače, koje kostime nose te kakva je priprema i što sve moraju znati osobe koje se bave folklorom. Dio cijele priče mogli smo osjetiti na vlastitoj koži jer smo imali radionicu plesa gdje smo se upoznali s nekoliko tradicijskih plesove Poljske. Bilo je to nezaboravno iskustvo. U cijelom tjednu bilo je mnogo glazbenih radionica, sportskih aktivnosti, druženja i upoznavanja. Za kraj druženja uživali smo u koncertu Łysa Góra koji nas je oduševio svojom tradicijskom glazbom. Možemo svakako reći da nas je Poljska očarala. Predivna zemlja posebne kulture, tradicije, divnih ljudi i nezaboravnih trenutaka. Za našu djecu, ali i za nas učitelje bio je to put koji će nam zauvijek ostati u sjećanju i koji će zauvijek ostati u našim srcima. Ponosni smo da je naša škola dio Erasmus + projekta koji spaja ljude diljem svijeta i u kojem možemo doživjeti samo nezaboravljive, predivne uspomene.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 20. 6. 2022. 10:55

VELIKI USPJEH ZA NAŠE BIOLOGE

RIJEKA, 3. lipnja 2022.

Tekst: Hankija Salihović - Musić

Na smotri i natjecanju MČO Prehrana nekonvencionalnim izvorima iz prirode predstavili smo se s jelima od koprive. Priredili smo varivo i čaj od koprive. Katja  Kauzlarić je pripremila vitaminski sok od koprive i zajedno sa Janom Vančina prezentirala plakat o koprivi. Naš „ Ekić“ herbarij na recikliranom papiru, donio nam je 1. mjesto, a kasnije smo ga predali komisiji i bit će uručen Županu. Osvojili smo također 1. mjesto za higijensko- estetsko uređenje štanda, a sveukupno smo 3. u vrlo jakoj konkurenciji.

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 13. 6. 2022. 11:21

Državna razina Modelarske lige

STUBIČKE TOPLICE, 27. - 29. svibnja 2022.

Tekst: Jadranko Janjić

Državna razina Modelarske lige održana je u Stubičkim toplicama. Na državnoj razini natjecanja sudjelovala su 23 ekipe, a našu Županiju predstavljale su Dajana Klarić i Nika Jurčević. U jakoj konkurenciji naše učenice osvojile su 9.mjesto. Čestitke učenicama i mentoru.