preskoči na sadržaj
VIJESTI

KUKURIČEK

 

Prisjetimo se nastupa školskog zbora Brezice na Dječjem festivalu Kukuriček u Đurđevcu. Zbor se predstavio pjesmom Jezik ljubavi.

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 17. 1. 2020. 10:22

ČITANJEM DO ZVIJEZDA-ŠKOLSKO NATJECANJE

RAVNA GORA, 16.1.2020.

TEKST: Rozmari Perlić, 8.razred

Dana 14.1. 2020. u našoj školi održalo se školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda. Na tom natjecaju sudjelovale smo: Valnea Šporer, 8.razred, Rozmari Perlić, 8.razred, Gabriela Čadež, 8.razred, Leona Pajović, 7.razred i Lana Šimunović, 7.razred. Ove godine čitali smo tri zanimljive knjige: Harry Potter i kamen mudraca, Nikadgrad te knjigu Zmaj ispod Starog grada. Knjige su nam bile jako zanimljive ali pravi izazov bio nam je pristupiti ispitima, koji nisu bili nimalo lagani, zahtijevali su puno detalja, pa su i naše bilješke bile detaljne. Otprilike smo znale kako je ispit težak i što će se od nas tražiti. Ali na županijsko natjecanje ići ćemo nas tri od ukupno pet koje smo sudjelovale na školskom, a to su: Lana Šimunović, Valnea Šporer i Rozmari Perlić.

Jako se veselimo županijskom natjecanju koje će se održati u Baškoj na otoku Krku.

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 16. 1. 2020. 11:30

IZLOŽBA JASLICA

RAVNA GORA, 14.siječnja 2020.

TEKST: Gordana Podobnik

U mjesecu prosincu, učenici 4.razreda dali su svoj doprinos slavlju Božića izradom jaslica prema svojoj ideji. Na satu likovnog odgoja izrađivali su ih u tri faze: 1.faza-izrada slanog tijesta, 2.faza- oblikovanje u prostoru i izrada likova, 3. faza- smještanje scene badnje noći u kutiji. Plohe su obukli bojama po izboru, kolažem su na plohi prikazali štalicu Betlehema, zvjezdanu noć... Po završetku, smjestili su likove unutar scene. Likovni radovi izloženi su na razrednoj izložbi, a plakatom izvješenom na ulazu u školu pozvali smo djelatnike škole na ovu prekrasnu izložbu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 14. 1. 2020. 12:07

Dabar 2019

Od 11. do 15. 11. 2019. naša je škola bila sudionik Međunarodnog natjecanja iz informatike i računalnog razmišljanja - DABAR 2019. Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sudjelovali su učenici od 3. do 8. razreda, a među 10% najboljih plasirala se Valnea Šporer iz 8. razreda u kategoriji GIGADABAR. Čestitke svim učenicima koji su prihvatili izazov neovisno o broju bodova koji je ostvaren, a posebno Valnei na odličnom plasmanu. Vidimo se i sljedeće godine u Dabrosvijetu! :)

  :: opširnije :: 


objavio: Nina Majnarić Mirković  datum: 13. 1. 2020. 14:08

KNJIGA NA DAR!

RAVNA GORA, 20.12.2019.
TEKST: Dragica Dožaić
 
Članice Društva ,,Naša djeca” Ravna Gora posjetile su OŠ Dr. Branimira Markovića kako bi najmlađim prvašićima poklonile knjigu za sretno i uspješno školovanje. Darivanje knjige prvašima daleka je i duga tradicija i svakako je bitan dio DND-ovskih projekata i akcija.  Zahvaljujemo se učiteljici Snježani Sveticki i svim prvašima na druženju i gostoprimstvu. 
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 20. 12. 2019. 13:48

PRVENSTVO ŠSD PGŽ

Školsko natjecanje u nogometu održano je 17.12.2019. godine u sportskoj dvorani Delnice. Naša ekipa odigrala je dvije napete utakmice u kojima su protivnici bili ŠSD Petehovac iz Delnica i ŠSD Mrkopaljski vukovi.

U ukupnom poretku zauzeli smo 2. mjesto. Čestitke igračima!

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 20. 12. 2019. 13:14

MALI ZA VELIKE

U vrijeme darivanja, prijateljstva i ljubavi naši vrtićanci pripremili su poklone za radnike koji im grade novi vrtić. Svakog dana zgrada raste, a radnici neumorno rade. Rade i kada je vani jako hladno, stoga su vrtićanci i njihove odgajateljice za svakog djelatnika pripremile šalice za čaj s porukama djece za Božić i novu godinu. Uz šalice poklonili su i kuhalo kako bi si u hladnim, zimskim danima mogli pripremiti topli napitak. Ovako lijepom gestom zagrijali su srca svima prisutnima, a fotografije o događaju govore više od riječi…

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 20. 12. 2019. 12:43

BOŽIĆNO DRVO ŽELJA

RAVNA GORA, 20.12.2019.

TEKST: Andrijana Simčić

Učenici i djelatnici škole i dječjeg vrtića sudjelovali su u projektu Božićno drvo želja u kojem nam se pridružilo 13 hrvatskih škola (Sinj, Križevci, Slavonski Brod, Drenovci, Zagreb, Štitar...). Projekt je kreiran i na eTwinning platformi na kojoj nam se pridružilo i 15 stranih škola i vrtića (Poljska, Italija, Rumunjska, Malta, Španjolska, Grčka i Cipar). Najprije smo kreirali vlastite oblike kuglica i ostalih dekoracija za božićno drvce, a zatim smo na njima ispisali svoje božićne i novogodišnje želje za druge ljude i djecu. Dio dekoracija smo poslali ostalim školama partnerima, a dio zadržali za naše božićno drvce koje je okićeno u holu škole. Vjeroučiteljica Ana je s učenicima izradila lijepi okoliš za drvce te prekrasan kamin koji svakodnevno doprinosi toplini u našim srcima. Želja je bilo raznih te izdvajamo neke od njih: "Želim vam da se puno igrate i uživate u igri!", "Želim vam da budete uspješni u svemu što radite!", "Želim vam da dobivate dobre ocjene!", "Želim vam  ljubav!", "Želim vam obilje zdravlja!" te "Želim vam da se lijepo provedete tijekom praznika." Posebno nas veseli što i želje našeg nenastavnog osoblja krase naše ovogodišnje božićno drvce. 

Želimo vam čestit Božić i sretnu i uspješnu novu 2020. godinu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 20. 12. 2019. 11:04

PREMIJERE UČENIČKIH DOKUMENTARNIH FILMOVA

RAVNA GORA, 19.12.2019.

TEKST: Romana Mance

Učenici 6. razreda (Lorena, Dora, Martin, Nikola, Leo, Dean, Filip i Ivan) u sklopu mjesečnog projekta Hrvatskoga jezika snimili su svoj prvi dokumentarni film. Njegova premijera bila je 18. 12. u 11. 40 sati u učionici Hrvatskoga jezika. U ostvarenje projekta uložili su puno vremena i truda te stekli nova znanja i vještine. Za premijeru su izradili plakat i izložili ga ispred učionice. Uz naučena obilježja dokumentarnog filma pokazali su svoju kreativnost i snalažljivost. Svaki učenik snimio je film prema svojim interesima. Tako smo pogledali 8 različitih filmova i naučili nešto novo o pojedinim aktivnostima u koje su učenici uključeni, pogledali intervju s voditeljima i saznali zanimljivosti o našem kraju i običajima.

Autori filmova:

Lorena Burić – Hrvatsko kulturno društvo Gora

Dora Dlab – Šije

Ivan Polanc – Nogometni klub Goranin

Martin Miletović – Šumska čarolija

Nikola Klobučar – Nogometni klub Goranka

Leo Orešković – Sportsko-rekreacijsko društvo Viševica

Filip Krepenc – Dobrovoljno vatrogasno društvo Ravna Gora

Dean Pleša – Nogometni klub Goranka

Čestitam svim učenicima na njihovim ostvarenjima i veselim se sljedećem projektu. 😊

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 19. 12. 2019. 13:44

KVALIFIKACIJSKO PRVENSTVO U ŠAHU

RAVNA GORA, 19. prosinca 2019.

TEKST: Romana Mance

U utorak, 10. prosinca u Šahovskom domu u Rijeci održano je kvalifikacijsko prvenstvo Primorsko – goranske županije školskih športskih društava u šahu za učenike. Ekipa naše škole Ravnogorac nastupila je između 22 ekipe s područja cijele županije. U ekipi su sudjelovali Alen Liker, Mateo Jardas, Karlo Grgurić i David Despotović. Nakon odigranih 7 kola naši učenici zauzeli su 10. mjesto.

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 19. 12. 2019. 11:17

ERASMUS + - MUSIC TO ALL

U razdoblju od 24.11. do 30.11. ravnateljica Nataša Možgon Kauzlarić, pedagoginja Monika Bajt Stepić i učiteljica glazbene kulture Žaklina Majetić Mufić boravile su u Španjolskoj u gradu Leganesu u sklopu projekta Erasmus + Music to all.

Projekt je započeo ove školske godine i trajat će do 9.mjeseca 2021.godine. U projektu sudjeluje 6 država: Španjolska kao koordinator projekta, Turska idejni začetnik projekta, Rumunjska, Litva, Poljska i mi – Hrvatska.

Svečanim otvorenjem, upriličenim u Španjolskoj 25.11. službeno je počela provedba projekta. Pet dana ispunjenih do svake sekunde. Prisustvovale smo otvorenim radionicama glazbene kulture te radionici izrade instrumenata koju su vodila djeca s posebnim potrebama za učenike 3.razreda.

Posjetili smo Segoviju, Toledo i Madrid. U kazalištu pogledali operu. Oduševile se kulturom, tradicijom, građevinama i domaćinstvom Španjolaca. Posebno smo uživale u gastronomiji…

Španjolci, naši domaćini, zaista su se trudili da iz Španjolske ponesemo samo lijepe, nezaboravne trenutke.  

Sljedeće putovanje je u Tursku u grad Unye u razdoblju 8.3. – 14.3.2020.

Više fotografija u Foto galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 18. 12. 2019. 13:21

MOTO KLUB FLUMINENSE RIDERS MC DAROVAO VRTIĆANCE

RAVNA GORA, 10.12.2019.

TEKST: Helena Skender i Tina Majnarić

Moto klub Fluminense Riders MC s otoka Krka posjetio je naš vrtić u četvrtak 5.12. Desetak članova kluba razveselili su mališane igračkama- donacijom u poklonima vrijednoj 1000kn vrtić je dobio za djevojčice-set za njegu beba, a za dječake- set za igru majstora, te dvije vreće pune slatkiša. Zahvalu članovima moto kluba Fluminensia Riders MC odgajateljice su uobličile u prekrasnoj posveti u knjizi Zavičaju naše učiteljice Gordane Podobnik. Još ljepšu zahvalu iskazali su im vrtićanci svojim osmjesima i veseljem zbog dobivenih darova.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 10. 12. 2019. 09:56

GORANSKO SIJELO

RAVNA GORA, 10.12.2019.

TEKST: Rozmari Perlić

Dana 12.studenog ove godine u Ravnoj Gori održalo se 28. Goransko sijelo.  Na njemu su nastupala djeca iz cijelog Gorskog kotara sa svojim recitativima na narječju. Sudjelovale su naše četvrtašice Nika Kolenc, Dorotea Stepić, Katja Kauzalrić, Tonka Šćuka, a od osmaša Antonio Erjavac, Valentin Kolenc, Dominik Krepenc, Vito Margitić i Mateo Pleša s recitalom Moški i deklita. Gost ovog sijela bio je Tomislav Merle iz Crnog Luga koji je predstavio svoju knjigu. Program je bio zaista bogat: dramske, plesne i pjevačke izvedbe ovaj su događaj učinile zbilja posebnim.

Bilo je jako lijepo prisustvovati i ovogodišnjem Sijelu jer smo mogli čuti različita narječja i iz njih naučiti nešto o kulturi i tradiciji mjesta u kojima se tim narječjima govori i koja se njeguju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 10. 12. 2019. 08:58

TERENSKA NASTAVA U KARLOVCU I ZAGREBU

RAVNA GORA, 26.11.2019.

TEKST: Tina Majnarić

Učenici od 5.-8.razreda bili su na terenskoj nastavi u Karlovcu i Zagrebu u subotu, 16.11.2019. Nakon okupljanja i polaska iz Ravne Gore u 8 ujutro, krenuli smo prema našoj prvoj destinaciji- Aquatici u Karlovcu. Uz stručno vodstvo, razgledali smo više od 100 vrsta slatkovodnih riba i u tom jednom satu koliko je razgledanje trajalo upoznali bogatstvo vodenog svijeta koji nas okružuje ispod površine. Nakon ručka na red je došao film Gospodarica zla 2- nastavak priče o Trnoružici. Šećer na kraju bio je posjet Interliberu - sajam knjiga kojeg naši učenici vole posjećivati, a budući da ga posjećuju svake godine, stručno vodstvo im nije potrebno jer se sami odlično snalaze!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Majnarić  datum: 26. 11. 2019. 10:18

VUKOVARE, HVALA TI

RAVNA GORA, 18.11.2019.

Tekst: Žaklina Majetić Mufić

Svake godine, tradicionalno, obilježavamo pad Vukovara. Učenici 8.razreda za sve učenike i djelatnike škole pripremili su kratku prezentaciju o Vukovaru, gradu heroja. Potresna priča nikoga nije ostavila ravnodušnim. Za sve žrtve Vukovara zapalili smo lučice te time odali počast za nikada zaboravljene živote.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Žaklina Majetić Mufić  datum: 19. 11. 2019. 10:16

10.ROĐENDAN SRD-A VIŠEVICA

RAVNA GORA, 18.11.2019.

TEKST: Nataša Možgon Kauzlarić

Sportsko rekreacijsko društvo Viševica proslavilo je u subotu, 16.11.2019. svoj 10. rođendan. Bilo je vrlo svečano, veselo i dirljivo u Domu kulture u Fužinama.. U ovih deset godina rada, članovi kluba vrijedno i marljivo treniraju na bazenu u Delnicama, a klub okuplja djecu iz svih krajeva Gorskog kotara. Najveći broj djece dolazi iz Fužina, Delnica i Ravne Gore pa su se na svečanosti u Fužinama navedene škole i predstavile svojim stvaralaštvom. Fužinarci su prikazali film jer je njihovo filmsko stvaralaštvo zaista uspješno, Delničani su progovorili na svom dijalektu. Naša škola predstavila se skečom Ronilac koji je pripremila učiteljica Nataša Lakotić, a izvele su ga Dora Ožanić i Hana Mirković, učenice 3. razreda. Svečanosti je prisustvovala i naša ravnateljica. Mnogo učenika naše škole plivalo je a pliva i sada u navedenom klubu te ostvaruju vrlo uspješne rezultate. Predsjednica SRD Viševice i trenerica Saša Miloš uručila je školi drvenog medvjednića, simbol Viševice kao zahvalu za 10 godišnju suradnju.